De B.V. in, wanneer is dit voor u interessant?

Wij krijgen vaak de vraag wanneer het interessant is om een eenmanszaak om te zetten in een B.V. Vaak “hoort” men dat de minimale winst € 150.000 moet bedragen. Er zijn echter meerdere zaken die van belang zijn. En er is geen zwart/wit benadering mogelijk. Wanneer is inbreng voor uw onderneming interessant?

Een aantal redenen waarom inbreng in een B.V. interessant kan zijn:

  • Financieel: Al bij een winst vanaf € 85.000 kan het voor u interessant zijn om uw onderneming in de B.V. vorm te drijven. Dit hangt onder meer af van het salaris dat u aan uzelf toekent.
  • Aansprakelijkheid: Vanuit het oogpunt van aansprakelijkheid kan het altijd interessant zijn om te ondernemen in de B.V., afhankelijk van het risicoprofiel van de onderneming (branche). Bij een eenmanszaak bent u in privé aansprakelijk voor eventuele schulden van de onderneming. Na omzetting van een eenmanszaak in een B.V. bent u als natuurlijk persoon niet meer aansprakelijk voor ondernemingsschulden, tenzij sprake is van (kennelijk) onbehoorlijk bestuur.
  • Commercieel: In sommige branches heeft een B.V. meer “aanzien”, waardoor uw onderneming wellicht makkelijker opdrachten verkrijgt. Ook internationaal kan dit van belang zijn. Tot slot is het veelal eenvoudiger om kapitaal aan te trekken, samenwerkingsverbanden met andere partijen aan te gaan of zelfs de onderneming te verkopen.

Kortom, het is niet op voorhand te zeggen wanneer inbreng van uw onderneming in de B.V. interessant is. Graag zijn wij bereid vrijblijvend met u van gedachten te wisselen of inbreng in uw situatie interessant is. Onze contactgegevens staan bovenaan.

Geplaatst in advisering Getagd met , , ,